dijous, 16 de maig del 2013

Notícies Lleida Social: Una vida digna per a tothom. Eix central de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana

El passat dia 15 de maig Lleida Social va organitzar una conferència sobre la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). La xerrada va tenir lloc a la Sala Jaume Magre i va anar a càrrec de Sixte Garganté, professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i, a la vegada, portaveu de la Comissió Promotora d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular. El portaveu, va presentar la iniciativa i als seus promotors, i va descriure els eixos centrals del projecte.


Va començar explicant que la comissió està formada per organitzacions polítiques, sindicals i ciutadanes i neix per fer efectiu el dret establert al nostre estatut d’autonomia que diu que “les famílies o persones en situació de pobresa tenen el dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els hi garanteixi una vida digna...”.  Va explicar que actualment aquest dret no ha estat desenvolupat en una llei i que presentant aquesta Iniciativa Legislativa Popular el que s’està fent és exercir el dret de participació política dels ciutadans.


També va explicar les claus del projecte. La RGC s’ha d’entendre com un dret universal i incondicional de tots els ciutadans de Catalunya, no condicionat a les disponibilitats pressupostàries ni a altres obligacions com haver de participar en accions d’inserció social i laboral. També es conceveix com un dret de caràcter individual i suplementari. El perceptor rebrà un màxim de 664€ mensuals per 12 pagues. Si el perceptor, en el moment de la sol·licitud de la renda, té un salari de 400 €mensuals, el govern es farà càrrec de la diferencia entre els 664€ i els 400 € per a què pugui arribar a la Renda Mínima, etcètera.


Va tancar la conferencia donant les xifres actuals de pobresa a Catalunya, el 29% de la població (2.200.000 habitants) esta vivint per sota del llindar mínim o en risc d’estar-ho, i va explicar el compromís de la Comissió Promotora de la ILP per la Renda Garantida de Ciutadania de presentar aquest projecte de llei al Parlament de Catalunya pel que necessiten recollir 50.000 signatures.


Des de Lleida Social estem participant de manera activa en la recollida de les 50.000 signatures necessàries i anirem organitzant actes per ajudar a divulgar aquesta iniciativa i ajudar a recollir signatures.


Per a més informació pots dirigir-te a la nostre secció ¿Què és la RGC? On trobaràs material didàctic, la pàgina web oficial de la iniciativa, i on tens un llistat de les oficines on pots anar a donar la teva signatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada