divendres, 24 de maig del 2013

Notícies Lleida Social: "La felicitat i el benestar de les persones al centre". El canvi és possible.


El dia 21 de maig a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública de Lleida, la Plataforma Lleida Social va organitzar la presentació del projecte senseenemics.org i del llibre “Revolució sense enemics” de Daniel Gabarró i Jaume López. La presentació va anar a càrrec de Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog, Llicenciat en Humanitats, Diplomat en Administració i Direcció d’Empreses i autor de diferents estudis i llibres sobre educació, treball interior i igualtat de gènere.

La presentació va fer-se amb un format innovador d’entrevista on la Laia Pulido de Lleida Social va fer-li preguntes d’actualitat econòmica, política i social.

Els eixos centrals de l’entrevista van girar al voltant: del canvi cultural, del canvi de model de societat, del poder dels mercats, i de la recuperació de la democràcia.

Daniel Gabarró va explicar que el canvi és possible, que s’ha de fer des de l’interior i entenent la realitat que ens envolta. Va remarcar que els diners no han de ser el l’objectiu, sinó la felicitat. També va parlar de la necessitat de canviar la llei de l’herència, dels beneficis de l’Economia del Bé Comú i de la responsabilitat social que tenen les empreses en aquesta transformació cap a una ètica empresarial que respecti a les persones: “Han de fer la transició i també han de saber-la comunicar”.  També va insistir en la responsabilitat política dels ciutadans i la dels agents públics.

Lleida Social va preguntar-li sobre el Procés Constituent a Catalunya, projecte de la Teresa Forcades i de l’Arcadi Oliveres, al que va respondre que estaven d’acord amb la idea central de recuperar la democràcia del poble i amb ella el dret a decidir i a l’autodeterminació. A la pregunta sobre si seria més fàcil la gestió del canvi des del prisma d’un Catalunya Independent va contestar que sí.

I per acabar, i per sorpresa del públic, va explicar la responsabilitat social que té Lleida com a ciutat, va felicitar l’activitat social que si està fent i va animar a Lleida Social i als ciutadans a ser els impulsors d’aquest canvi a Catalunya.

Si voleu més informació podeu escoltar l’entrevista (pendent), visitar la seva web oficial i també podeu fer la lectura del llibre “Revolució sense enemics” de descàrrega gratuïta. També podeu aconseguir un exemplar per 5 €.

Gràcies a tots els que vau participar i per als qui no vau poder assistir, podreu escoltar l’entrevista (pendent) a partir de la setmana que ve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada