dijous, 21 de novembre del 2013

MANIFEST MAREES CIUTADANES

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA A LLEIDA: 
Dissabte 23 de novembre a les 18h a la Plaça Ricard Vinyes.

NO A AQUESTS PRESSUPOSTOS I A LA REFORMA DE LES PENSIONS

Els governs de l’Estat i de la Generalitat, servils i obedients davant la Troika, volen aprovar ben aviat els pressupostos més antisocials des que l’any 2008 va començar aquesta crisi-estafa que patim. L’ofensiva sense fre dels poders financers, amb la submissió d’aquests governs, imposa la continuïtat en l’aplicació de les retallades.

Som a les vigílies, doncs, d’assistir a l’adopció d’uns pressupostos que lluny d’alleugerir les càrregues i les retallades que han patit les classes populars, aprofundiran en els atacs contra la ciutadania de tot l’Estat i de Catalunya. Els governs del PP i de CiU tenen previst implementar l’enèsima escomesa antisocial en forma de retallades de pensions, retallades en educació i sanitat i en d’altres serveis públics essencials.

Ens trobem davant d’un escenari en què la falta de transparència, els innombrables casos de corrupció i l’aclaparador descrèdit social de les classes governants posen en entredit la legitimitat a l’hora d’aprovar unes mesures de la magnitud antisocial que revelen els pressupostos presentats. És per això que la unitat d’acció de tota la ciutadania, la desobediència i la lluita han de confluir al carrer, per expressar rotundament el més absolut rebuig a aquestes polítiques austericides ultraliberals. No pot ser que s’hagi rescatat tantes entitats bancàries amb diners públics sense que cap causant dels danys ocasionats hagi assumit responsabilitats. I és que l’única prioritat dels governs actuals és pagar el deute financer, un cop modificada la Constitució l’estiu del 2011 per part del PSOE i del PP, sense consultar per a res la ciutadania. Mentrestant, es continua retallant la despesa social i es tolera la pervivència del frau i, fins i tot, s’instaura una amnistia fiscal per als defraudadors de coll blanc. No pot ser que es mantinguin les prebendes de les grans fortunes i de les grans empreses mentre ens diuen que no hi ha diners per a l’educació i la sanitat, per a les persones dependents, per als pensionistes, per als aturats i aturades, per als ajuts a l’estudi en totes les seves etapes educatives, per a les persones que pateixen desnonaments, per a les persones nouvingudes, maltractades i estigmatitzades per unes lleis d’immigració que promouen el racisme.

Volem també deixar clar que els poders econòmics ens volen fer creure que la solució a la crisi és una reforma laboral salvatge, que no només no està millorant l’ocupació i l’economia, sinó que el que fa és empitjorar les condicions dels treballadors i de les treballadores a les empreses, reduir els salaris i facilitar els acomiadaments i els expedients de regulació d’ocupació, i essencialment atemptar contra els drets que amb tantes lluites ens han costat d’aconseguir. És per això que des d’aquí, fem un crit d’ànim i solidaritat a tots el companys i totes les companyes d’empreses que es troben en lluita com Alier, Autobusos de Lleida, Copirineo, Boí Taüll, i tantes i tantes. Estem amb vosaltres!

Des de tots els sectors, des de totes les lluites, des de la pluralitat dels nostres moviments, organitzacions i assemblees ens hem aplegat avui i aquí per dir ben alt i ben clar que la mobilització continuarà malgrat les lleis repressives, com la de seguretat ciutadana i la de serveis mínims de vaga que pretén aprovar el govern de Rajoy emparat en la seva majoria absoluta, perquè és l’únic camí possible per revertir la situació actual i perquè creiem que lleis com les esmentades confirmen que la por comença a canviar de bàndol.

No a aquests pressupostos! No a la reforma de les pensions! No a la llei de seguretat ciutadana! No a la pobresa! Ciutadans i ciutadanes, revoltem-nos contra la injustícia que ens aclapara!


Marees Ciutadanes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada