dimecres, 18 de maig del 2005

Per la qualitat de l'educació


Perquè la Federació d’Associacions de mares i pares d’alumnes de Catalunya, la FaPaC, ha decidit secundar la convocatòria de vaga de l’ensenyament públic del dia 22 de maig?
Encara que la resposta és molt senzilla he de reconèixer que no ha estat fàcil de prendre, donat que en tot moment hem estat plenament conscients de les dificultats de conciliació que això podia plantejar a les famílies. Una vegada més ha primat la consideració del que era millor pels nostres fills, per sobre de qualsevol altra qüestió.
Creiem que és necessària una defensa unida i contundent de l’escola pública, la de tots, per què els atacs que està rebent també són implacables, i l’estan fent trontollar. Tots estem veient com un dia darrera un altre s’anuncien noves retallades que fan tremolar els seus fonaments, ara l’augment del nombre d’alumnes a les aules, ara la supressió amb caràcter general de la sisena hora, ara la manca d’ajuts per a les activitats organitzades per les AMPA, ara la reducció de beques i la pujada de taxes, ara la supressió de llocs de treball, mestres i tècnics de suport, o la impossibilitat de cobrir les seves baixes (que m’expliquin a càrrec de qui estaran si hi ha una passa o agafen la grip). La llista és molt més llarga, però només vull que s’entengui bé la nostra posició, i amb aquests exemples n’hi hauria prou com per justificar mobilitzacions encara més grans. És veritat que abans d’arribar a una vaga cal buscar altres solucions, però en aquesta ocasió entenem que no hi ha hagut marge per la negociació, s’estan imposant les retallades peti qui peti. La vaga esta plenament justificada i seria una llàstima que el cansament o el distanciament davant anteriors convocatòries no ens deixés expressar la nostra veu, ara, tal i com s’ha de mostrar, alta i clara.
Per tant, demanem a tots els que sous pares i mares d’alumnes que el dia 22 de maig no porteu els vostres fills i filles als centres escolars. Hem secundat la vaga per convicció, i el que toca ara és fer pedagogia de la seva importància i demanar-vos que paralitzem el país i fem sentir la nostra queixa. A les AMPA també us demanem prendre amb consideració la NO prestació dels serveis que gestioneu als centres aquest dia.
Són totes mesures impopulars però només així aconseguirem enviar un missatge convincent de defensa de l’educació publica als causants dels atacs. 
La nostra adhesió a la vaga no és solament per solidaritat amb els educadors en la reivindicació del manteniment del model educatiu actual, és per amor als nostres fills i filles i per què s’està posant en perill la seva formació i el seu futur. Tots volem que tinguin la millor educació possible però el canvi de model, si no ho aturem, ho farà molt més difícil. Cal que ens plantegem si un dia d’incomoditat ens han de fer desistir. Agafeu, doncs, la vostra agenda, abans que se us oblidi, i anoteu-hi: el dia 22 també em sacrifico pel futur dels meus fills, fem vaga. 
I en darrer terme recordar-vos que aquell mateix dia, a les 18:00 hores, estem tots convocats, mares, pares  i alumnes, a la manifestació que per defensar la qualitat de l’escola pública sortirà des del Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, al carrer Pica d’Estats, número 2, de Lleida. 
Sumat i passa-ho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada