dijous, 4 de juliol del 2013

Notícies Lleida Social: Xerrada al Centre Cívic de Balàfia sobre la Renda Garantida Ciutadana.

El Centre Cívic del barride Balàfia, a Lleida, fou l’escenari ahir d’una de les xerrades que Lleida Social organitzà per explicar en què consisteix la Renda Garantida Ciutadana (RGC).


Un dels portaveus de Lleida Social, PereEnciso, també professor d’Economia a la Universitat de Lleida (UdL), va ser l’encarregat de fer la conferència davant d’unes quaranta persones del barri i també pertanyents a entitats de la ciutat. A la taula, també hi havia Patrícia Rocha, antropòloga, i Ismael Alfaro, responsable de la Federació de Pares i Mares de Catalunya a Lleida (FAPAC). Lleida Social promou a Lleida la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la RGC, amb l’objectiu de recollir signatures per tal que el Parlament de Catalunya debati aquesta proposta. Es preveu que a tota Catalunya s’arribaran a recollir unes 100.000 firmes, duplicant el que és necessita perquè el Parlament discuteixi sobre aquesta ILP.

Pere Enciso va explicar que la RGC és un dret que té la ciutadania i que així preveu l’Estatut d’Autonomia. Va assenyalar que s’arriba a demanar aquesta mesura per garantir un mínim per a viure pel fet de ser ciutadans. “Per què? Doncs, aquesta ILP es demana arran de les polítiques neoliberals que s’han aplicat durant els darrers 30 anys o després que s’hagi anat cedint terreny al capital financer”, va afirmar. La manca d’ocupació també provoca que un elevat col·lectiu de persones visqui en el llindar de la pobresa, per la qual cosa, el professor d’Economia va incidir en la necessitat d’aprofundir en una reforma del mercat laboral per generar ocupació. Les ‘retallades’, sense dubte, no és el camí, va afegir.

La xerrada va comptar també amb la participació del públic assistent.

Lleida Social continuarà el seguit de xerrades i difusió del per què una Renda Garantida Ciutadana. 

Pots seguir aquesta notícia a través del nostre Twitter amb els hashtags relacionats:
#LleidaSocial
#RendaGarantidaCiutadana


I a través del nostre Facebook i el nostre Canal YouTube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada