dilluns, 15 de juliol del 2013

Notícies Lleida Social: La plataforma Lleida Social dóna el seu suport a les AMPES de les escoles bressol de Lleida per facilitar l'escolarització dels infants.



La Plataforma #LleidaSocial vol mostrar el seu suport a les diverses AMPA de les escoles bressol de Lleida arran de la mobilització que estan duent a terme en defensa del model d’escoles bressol de la ciutat.

Coincidim en l’exigència de fer marxa enrere en les polèmiques mesures que el posen en risc, tant les que vénen del Govern de la Generalitat, que ha disminuït irresponsablement les aportacions als municipis que donen aquest servei, com les de la Paeria, sense tenir en compte les conseqüències que tenen pel model de societat pel que tots plegats estem treballant, com la pujada de les quotes i l’eliminació dels ajuts per al menjador.

Des de Lleida Social estem amb SOS BRESSOL LLEIDA per un model que ajudi a la integració i a la cohesió, de manera que aquesta aposta es traslladi en facilitar l'escolarització dels infants i es tingui en compte les rendes familiars, fent possible que tots els infants puguin ser escolaritzats.

Estem convençuts que l’escola bressol és un element clau, afavoridor de la socialització i l’aprenentatge, així com de la detecció de trastorns en aquesta primera etapa educativa, que no podem perdre a causa de les retallades.

Els diferents governs no poden adoptar mesures que posin en risc un model que recolza tota la ciutadania i que ningú no posa en dubte, un model que és clau per a la formació i progrés dels nens i nenes del 0-3. Les retallades que són imposades menyspreen la consideració educativa que té aquesta etapa en la formació dels nens i nenes.

En conseqüència, exigim al govern autonòmic que augmenti la quantitat que es transfereix als municipis per compte dels infants escolaritzats en aquesta etapa d’educació infantil, fins a unes xifres raonables, i als diferents Ajuntaments, com el de Lleida, que faci marxa enrere en l’aplicació de les mesures anunciades, reduint l’import de la taxa i aprovant una partida per a beques que faci possible l'escolarització de tothom. Cal recuperar les beques per a menjador que s’han eliminat pel proper curs, en els termes en què estaven establertes abans d’aquesta mesura.

Podeu seguir la  notícia a través del nostre Twitter amb els hashtags #EscolesBressol #BequesMenjador. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada