dijous, 20 de juny del 2013

Notícies Lleida Social: Batudes policials indiscriminades per criteris d'ètnia.

El passat 12 de maig va tenir lloc a la ciutat de Lleida una batuda per detenir ciutadans d’origen estranger i en situació administrativa irregular. La batuda va ser encapçalada pels cossos de seguretat de la capital del Segrià que buscava possibles estrangers sense papers.

El passat 13 de juny a la inauguració del congrés sobre el dret d’estrangeria del “Consejo General de la Abogacía Española”, Inma Manso, subdelegada del Govern espanyol a Lleida, va declarar que la Policia Nacional va tenir en compte hàbits, actituds i ètnies alhora de demanar la documentació als possibles estrangers “perquè hi han indubtablement més immigrants d’altres ètnies que de la nostra”. A més a més, a unes declaracions posteriors a la Cadena Ser, va admetre desconèixer la circular que la Direcció General de la Policia va difondre l’any passat on prohibia les batudes indiscriminades contra els immigrants.

Per tots aquests esdeveniments la Plataforma Lleida Social rebutja aquests actes il·legals, realitzats  impunement pels cossos de seguretat en els carrers de les nostres ciutats i pobles. Al mateix temps condemna a les detencions indiscriminades d'estrangers basades en criteris ètnics.

Exigim per tant als cossos de seguretat que cessin immediatament totes les batudes que s’estan fent avui dia i que se sustenten sobre els criteris de fenotip ja que atempten contra la dignitat de les persones. També exigim que es posin en marxa polítiques que afavoreixin la igualtat de drets i d’oportunitats, per a poder conviure en una societat que no discrimini per raons de color de pell, origen, religió o cultura.

Lleida Social no està d’acord amb la segregació que ve marcada pel Govern estatal ni tampoc amb la Llei d’Estrangeria, que considera motiu de fractura social. Des de Lleida Social denunciem el silenci o la justificació que el Govern està mostrant davant aquests actes. I demanem al Govern català, que prenguin posicionament al respecte.

Segueix-nos:
Facebook
Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada